Основните фактори за функционалността, качеството и цената на Вашата кухня са материалът, от който е изработено лицето, и обковът, включващ панти, различни повдигащи и плъзгащи механизми, дръжки. За направата на корпусите и невидимите части на мебелите най-често се използва ПДЧ, а лицето на кухнята се изработва от ПДЧ или МДФ (мат, гланц или фурнирован). Държим на доброто качество на мебелите, затова използваме обков от висок клас (Blum, Hettich или среден клас). Цената зависи още от използвания материал за плот – термоплот, технически или естествен камък, и за гръб – ПДЧ, термогръб, технически или естествен камък, термозакалено принт-стъкло.

Панти

Пантите могат да бъдат с обикновено или с плавно затваряне, което Ви гарантира повече тишина и комфорт.

Механизми и органайзери

В шкафовете могат да се вградят различни механизми, които организират вътрешното пространство и Ви улесняват в работата – подреждате бързо и откривате лесно всичко необходимо. Разгледайте различните възможности: Роси, Salex.

Термоплот

Екологичен и безопасен материал. Предлага се в богата гама от цветове и с различна дебелина. Термоплотът е чест и икономичен избор за кухненската работна зона, подложена на високи температури и влияние на силни почистващи препарати.

Плот от естествен камък

Един от най-красивите и екологични материали. Естественият гранит е единственият вид естествен камък, подходящ за кухненски плот. Материалът е с индивидуален рисунък. Той има миниатюрни цепнатини и пори и трябва периодично да се импрегнира.

Скрито осветление

Скритото в мебелите осветление създава приятна атмосфера със средствата на светлина с различни цветове, насоченост и сила.

Повдигащи и клапващи механизми

При повдигащите и клапващите механизми избирате от обикновени амортисьори и механизми Blum. Те Ви позволяват плавно вдигане на вратите на шкафовете и задържане в тази позиция.

Дръжки

Дръжките в голяма степен придават облика на мебелите. Предлагаме стандартни дръжки, кант-дръжки, фрезовани дръжки, скрити от погледа, както и push and pull бутони. При стандартните дръжки можете да избирате между множество варианти с различен дизайн и цвят: Роси, Salex. Друга идея е да ги използвате и като акцент в обзавеждането.

Плот от технически камък

Наподобява мрамора и гранита, но е много по-здрав и устойчив на влага и химически препарати. Полировката запечатва материала и го прави изключително ниско попиваем. Няма специални изисквания за поддръжка. Предлага се в богата цветова гама: Silestone Bulgaria.

Термозакалено принт-стъкло

Най-често термозакаленото принт-стъкло се използва за кухненски гръб (други варианти са ПДЧ, термогръб, естествен камък или технически камък), но можете да го използвате и за вратички на шкафове. Имате възможност да изберете любимо изображение и да го превърнете в част от обзавеждането си.